Cranberry kwarktaart

Ingrediënten

Bodem:
125 gr. bloem
60 gr. rijstebloem
60 gr. witte basterdsuiker
125 gr. boter

Vulling:
500 ml. kwark
1 eetl. citroensap
2 eierdooiers
Slagroom
gelatine
250 gr. Cranberrycompote
50 gr. Cranberry Lekkerbesjes

Bereiding

Bodem:
Zeef alle droge ingrediënten in een kom, doe dan de boter in kleine blokjes erbij. Kneed dit tot een stevige deegbal zonder vocht toe te voegen. Doe het deeg in een springvorm. Bak de bodem in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat hij mooi goudbruin is. Ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat hem hierna afkoelen.

Vulling:
Klop de slagroom stijf, mix de kwark en de suiker tot je een gladde massa hebt en meng hier dan onder het mixen rustig de eierdooiers en de citroen bij. Als laatste voeg je rustig de gelatine erbij (volg de bereidingswijze op de verpakking)
Als de taartbodem afgekoeld is kun je de vulling erop verspreiden. Laat het geheel een nacht afkoelen en opstijven. Garneer de taart met Cranberry Lekkerbesjes. Als de taart opgesteven is, kan de rand eraf en kan deze opgediend worden.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl