Varkenshaasje met feta en cranberrysaus
Ingrediënten
Varkenshaas van 3 ons
100 gr. feta
potje cranberrycompote
1 dl. Cranberrysap lichtgezoet
1 dl. Cranberrylikeur
Peterselie
50 gr. boter
Peper / Zout
Peterselie
Bereiding
Snij het varkenshaasje in de lengte in. Strijk de cranberrycompote uit over de binnenkant van de varkenshaas. Verdeel hierover de feta. De varkenshaas dicht steken met cocktailprikkers. De varkenshaas inwrijven met zout en peper en daarna circa 5 minuten rondom lichtbruin bakken.
Het cranberrysap erbij schenken en even laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en in het achtergebleven bakvet cranberrylikeur schenken. De rest van de cranberrycompote toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout. Als de saus klaar is, kan deze worden uitgeschonken over de varkenshaas. Garneren met een toefje peterselie.