Gegratineerde peer met geitenkaas en cranberrycompote
Ingrediënten
voor de peertjes:
150 gr geitenkaas
50 gr haverkoekjes
50 gr pijnboompitten
4 peren
2 el cointreau
voor de compote:
300 gr cranberries
4 el port
100 ml vers sinaasappelsap
3 el suiker
1 kaneelstokje
1 citroen
Bereiding
Breng in een pan met dikke bodem sinaasappelsap en port aan de kook. Laat de suiker erin oplossen. Voeg daarna het kaneelpijpje en de bessen toe. Schep alles enkele malen om. Laat de cranberries 4 tot 6 minuten zachtjes koken tot ze openbreken.
Voeg citroensap en eventueel wat extra suiker toe. Verwijder het kaneelstokje. Verwarm de over voor op 180 graden.
Kneed de geitenkaas met de haverkoekjes en de pijnboompitten. Halveer de peren, ontpit ze en bedruppel ze met de cointreau. Vul de vruchten op met het mengsel van kaas en koekjes en gratineer in ongeveer 15 minuten de peren goudbruin.
Serveer ze met de compote.