Bezoek ons op Terschelling

De bakermat van de cranberries is natuurlijk Terschelling. Ooit na een schipbreuk aangespoeld heeft deze bijzondere bes zich genesteld in de vochtige duinvalleien van het eiland.

Op Terschelling heeft zich inmiddels een kleine industrie ontwikkeld, waar het oogsten, sorteren en verpakken plaats vindt. Tot 2006 vond ook de productie op Terschelling plaats, maar door de toename van eisen rond de producten van voedingsmiddelen is onze productie verplaatst naar onze fabriek in Harlingen, waar onder de strenge eisen van Iso 22000 en Skal certificaten wordt geproduceerd. We hebben de lege fabriek op Terschelling omgetoverd tot een publieksontmoetingscentrum, waar u het gehele jaar welkom bent om in een typische eilander sfeer de geur van cranberries op te snuiven en voor de echte liefhebbers bestaat ook de mogelijkheid tot het proeven van onze producten.

Een andere authentieke mogelijkheid om met de echte cranberry kennis te maken is de Bessenschuur. De eilanders noemden deze schuur de Bessenschuur omdat daar tot +- 1960 alle handgeplukte bessen werden aangeleverd, werden gesorteerd en vervolgens voornamelijk naar Engeland werden gezonden. Omdat de schuur dreigde te vervallen heeft Staatsbosbeheer ons verzocht om ook hier een ontmoetingscentrum te realiseren. In deze enige originele cranberryschuur in Europa hebben we een museumzolder ingericht over eilander cultuur en natuur terwijl in de benedenetage koffie en thee met cranberrygebak genuttigd kan worden. Een bezoek is zeer de moeite waard.

Tot ziens op Terschelling!

Bessenschuur

Cranberry winkel

Het cranberryverhaal

In de herfst razen stormen met brute kracht langs de Tersche-
llinger kust. Sil ligt in de bedstee, maar slaapt lang niet gerust.