Schapenkaas met cranberries

Ingrediënten

100 gr. zachte boter
100 gr. cranberrycompote
1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
1 eetlepel cranberrylikeur
1 schapenkaasje
60 gr. geroosterd amandelschaafsel

Bereiding

Doe de cranberrycompote in een keukenmachine samen met  de geraspte sinaasappelschil en de likeur.
Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is. Leg het schapenkaasje op een snijplank en snij het horizontaal doormidden. Bestrijk de gesneden kant van de ene helft dik met cranberryboter. Leg het andere halve kaasje er bovenop en druk de helften voorzichtig op elkaar. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de overgebleven cranberryboter. Druk hier de amandelschaafsel tegen aan. Laat het schapenkaasje minimaal een uurtje doorkoelen alvorens er punten van desnijden.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.