Cranberry cake

Ingrediënten

200 gr boter op kamertemperatuur
4 eieren
200 gr suiker
200 gr bloem
80 gr cranberry duinkruimels
2 zakjes vanillesuiker

Bereiding

Klop met een mixer de boter, suiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Roer dan de eieren er een voor een door.
Als laatste de duinkruimels door het beslag mengen; om te voorkomen dat deze naar de bodem zakken is het handig om ze vooraf even door de bloem te rollen.
Spatel de gezeefde bloem door het beslag en schep het deeg in de beboterde vorm.
Bak de cake af op 160 graden in ca. 60 min.
Laat de cake vervolgens 10 min. Afkoelen en haal hem uit het blik.
Garneer tip: een beetje cranberry compote op een plakje cake met daarbovenop een toefje slagroom maakt van elke visite een feestje!

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.