Varkenshaasje met feta en cranberrysaus

Ingrediënten

Varkenshaas van 3 ons
100 gr. feta
potje cranberrycompote
1 dl. Cranberrysap lichtgezoet
1 dl. Cranberrylikeur
Peterselie
50 gr. boter
Peper / Zout
Peterselie

Bereiding

Snij het varkenshaasje in de lengte in. Strijk de cranberrycompote uit over de binnenkant van de varkenshaas. Verdeel hierover de feta. De varkenshaas dicht steken met cocktailprikkers. De  varkenshaas inwrijven met zout en peper en daarna circa 5 minuten rondom lichtbruin bakken.
Het cranberrysap erbij schenken en even laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en in het achtergebleven bakvet cranberrylikeur schenken. De rest van de cranberrycompote toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout. Als de saus klaar is, kan deze worden uitgeschonken over de varkenshaas. Garneren met een toefje peterselie.

 

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.