Ovenschotel met zuurkool en cranberry’s

Ingrediënten

200 gr. spekjes
2 uien
300 gr gehakt
potje cranberrycompote
200 ml cranberry sap
400 gr zuurkool
1 kg aardappels

Bereiding

Verwarm de over voor, bak intussen de spekjes en de uitjes en het rundergehakt.
Verdeel vervolgens dit mengsel over de bodem van een ovenschaal. Smeer 1 potje cranberry compote uit over het gehaktmengsel. U doet cranberrysap in een pan en laat hier de zuurkool even in gaar sudderen. De zuurkool daarna afgieten en over de compote-laag in de ovenschotel verspreiden. U dekt dit vervolgens af met aardappelpuree en laat de oven tenminste nog een half uur op 125 graden staan.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.