Cranberry’s op z’n indiaans

Ingrediënten

250 gr cranberries
2 lepels zoete paprika
olijfolie
1 ui
2 groene pepers
1 blikje mais
500 gr pmpoen
500 gr tomaten
1 theelepel oregano
zout en peper

Bereiding

Cranberry’s zijn door de indianen ontdekt. Door hen werd onder andere de Porotos Granadossaus gegeten. Neem 250 gr cranberry’s, 2 lepels zoete paprika, 4 lepels olijfolie, 1 ui, 2 groene pepers, 1 blikje mais, 500 gram pompoen, 500 gram tomaten, 1 theelepel oregano, zout en wat zwarte peper. De ui in de olijfolie fruiten, de groene pepers hier door snipperen. Vervolgens pompoen in dobbelsteentjes hier doorheen doen en de tomaten in stukjes toevoegen. Circa 10 min. laten sudderen, dan de cranberry’s toevoegen. De saus verdunnen met het cranberrysap. Daarna de saus gaar laten pruttelen.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.