Cranberries met gevogelte (eend)

Wilde eenden uit de eendenkooien op Terschelling worden door Terschellingers veel met Cranberries bereid. Benodigdheden: naast de eend(en), 5 cl Cranberry-azijn, 5 cl Cranberry-likeur en 100 gram Cranberries op sap.

Ingrediënten
minimaal 1 eend
boter
cranberry azijn
cranberry likeur
cranberries
bouillon kruiden
2 l water
tomatenpuree

Bereiding

De eend wordt eerst met kruiden, in stukken gebraden. Dan wordt er circa 2 liter water aan toegevoegd en 2 of 3 blikjes tomatenpuree. De bouillon goed laten inkoken (rest. æ deel). De boter waar het vlees in is gebraden afblussen met Cranberry-azijn en Cranberry-likeur. Verder circa 0,5 liter bouillon & cranberries toevoegen. Een overheerlijke wildsaus omringd nu uw wilde eendenschotel.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.