Stoofperen met cranberry

Ingrediënten

4 handperen
Suikerwater of witte wijn
1,5 dl. slagroom
2 eiwitten
100 gr. suiker
4 eetl. cranberrydessertsaus
sap van een sinaasappel
2 handjes cranberry Duinkruimels

Bereiding

Schil de peren en snijd er het onderste kapje af. Ontdoe de peer van het klokhuis pocheer de vier peren zo’n vijf minuten in suikerwater of witte wijn. De room en de eiwitten stijf slaan met de suiker en het sinaasappelsap. De cranberry dessertsaus erdoor mengen. De peren vullen met deze mousse.
Serveren met cranberry duinkruimels er omheen.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.