Gepofte appel met cranberry (en noten)

Ingrediënten

4 grote handappels (geen moesappels)
4 eetl. cranberrycompote
4 eetl. fijngesneden walnoten
2 eetl. cranberry Lekkerbesjes
40 gr. boter of margarine
2 dl. appelcider

Bereiding

Boor de klokhuizen uit de appels en plaats ze in een ovenschaal. Meng de cranberrycompote, de walnoten en de cranberrylekkerbesjes en vul de appelholtes hiermee en druk de vulling goed aan. Leg op elke appel een klontje boter. Schenk de appelcider rond de appels en zet alles tot gebruik koel weg.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de ovenschaal met appel in het  midden van de oven en bak de appels in ongeveer 40 minuten gaar. Bedruip ze regelmatig met vocht. Leg op elk bord een appel en schep er wat van het vocht over.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.