Cranberryjam

Ingrediënten

500 gram verse cranberries
350 ml water
350-500 gram (gelei)suiker

Bereiding

De cranberries wassen met koud water.
De gewassen cranberries ongeveer 10 minuten in water koken en daarna uitpersen. Het beste kunt u hiervoor een vruchtenpers gebruiken, maar daarvoor kan ook een zeef of grove theedoek nemen.
Als het sap te veel is afgekoeld, breng het dan nogmaals aan de kook.
Daarna onder gestadig roeren naar smaak de suiker toevoegen. Dit mengsel zachtjes laten na-koken tot het de gewenste dikte heeft.
Vervolgens de jam in steriele potjes doen en deze goed afsluiten daarvoor kan het beste een cellofaan inmaakvelletje worden gebruikt.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.