Cranberry koekjes

Ingrediënten

100 gr boter
200 gr bloem
75 gr witte basterdsuiker
1 theelepel kaneel
zout
1 ei
4 eetlepels cranberrycompote

Bereiding

Snijd de boter in klontjes in een kom. Voeg de bloem, suiker, kaneel en zout toe.
Meng alles goed door elkaar en voeg het ei toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Leg het deeg verpakt in plasticfolie een uur in de koelkast om te rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg.
Druk met de duim een holletje in het deegballetje en zet deze op de bakplaat.
Vul de holletjes een voor een met een theelepel compote.
Bak de koekjes in het midden van de over in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Laat ze even op de bakplaat afkoelen.

 

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.