Cranberry in aspic

Ingrediënten

2 blaadjes gelatine
2 dl cranberrysap
2 dl appelsap
2 lepels citroensap
1 ui
100 gr cranberries
100 gr wortels
100 gr selderij

Bereiding

Gelatine in een deel van het cranberrysap 5 min laten weken. Op een zacht vuurtje goed roerend de gelatine in het sap oplossen. De rest van het cranberrysap, het appelsap en het citroensap toevoegen.
Gekookte wortelschijfjes, de in sliertjes gesneden selderij, de gehakte cranberries en de ui aan het gelatine mengsel toevoegen en goed roeren.
De massa in een vierkante schaal gieten en laten opstijven, de massa uit de vorm storten en in vierkantjes snijden. Decoreren door er bijvoorbeeld kruisvormig kaascrème op spuiten.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.