Cranberry cocktail

Ingrediënten

60 gr. suiker
2 limoenen
1,5 dl cranberrylikeur
5 dl cranberrysap ongezoet
8 ijsklontjes
water

Bereiding

Breng 1/5 L. water aan de kook. Voeg de suiker toe en laat deze zonder roeren zachtjes smelten. Zet het vuur hoog en kook de siroop ongeveer 2 minuten flink door. Boen de limoenen schoon en snij de schil er zo dun mogelijk af (zonder wit). Pers de limoenen uit. Snij de schil in lange dunne sliertjes, leg ze in de suikerstroop en laat zachtjes ongeveer 8 minuten koken. Laat de schillensliertjes in de suikerstroop afkoelen. Roer de limoensap en de cranberrylikeur door de suikersiroop. Verdeel het mengsel over 4 cocktailglazen. Vul de glazen af met Cranberrysap. Leg in elk glas 2 ijsklontjes. Steek drie Cranberries aan een dikke prikker en leg die op het glas.

In de navolgende recepten worden een enkele keer verse cranberries, meestal echter voorbewerkte bessen gebruikt. De verschillende voorbewerkingen zijn hieronder in basisrecepten weergegeven. Gebruik voor het koken geëmailleerd of roestvrijstalen keukengereedschap. Andere materialen zoals ijzer en aluminium worden door de zuren in de bes aangetast.

Cranberry webshop

Cranberryroducten bestellen? Bezoek: www.cranberrywinkel.nl GRATIS verzending vanaf 12 eenheden.